Matstolar.se

Svarta och vita pinnstolar i klassisk design

Snygga pinnstolar i klassisk design

Pinnstolar har länge varit stommen i svensk inredning, de har verkligen sin givna plats i köket. Tack vare att de är så populära så har också produktionen av dessa tagit fantastiska proportioner.

På nätet finns det alltid otroligt mycket mer att välja mellan, och priserna ligger ofta lägre än i vanliga butiker. När man sedan lägger till gratis frakt, som ofta ingår, så är det verkligen något att ta i beaktande. Här finns det enkla pinnstolar för några hundralappar, upp till designstolarna som ligger på några tusen kronor styck.

Vita pinnstolar

Svarta pinnstolar

Mer pinnstolar:

Billiga pinnstolar

Lilla Åland

Furniturebox Furniturebox Stol i svartlackat trä Stol i vit faner Stol i ekbetsat gummiträ

Idag kan man få pinnstolar i de flesta färger och modeller, speciellt om man går online och letar. Vissa är vanliga, billiga pinnstolar, ofta i färgerna vit eller svart, men det finns också riktigt exklusiva varianter som Lilla Åland som går att få i en stor mängd unika färger. Det finns något för allas smak och tycke med andra ord.

Förutom färgen så spelar också storleken på stolen en stor roll. Många använder pinnstolarna i köket och om de är för breda så får man inte plats med så många personer runt bordet. Om de å andra sidan ska användas fristående, som i ett vardagsrum eller liknande, så kan det vara skönt att sitta på en lite större pinnstol. Sedan lägger man på en snygg dyna som matchar gardinerna eller bordsduken, för att göra det hela ännu trevligare och även bekvämare.

En av de mer kända pinnstolar som finns att köpa är Lilla Åland som designats av möbelarkitekten Carl Malmsten. Det sägs att han fick inspiration till att skapa denna stol när han besökte en kyrka på Åland, där han befann sig för en slöjdkurs. Det tog några år att finslipa detaljerna, men sedan 1942 ser den likadan ut och har samma tillverkare. Många tycker om den något urholkade stolsitsen som gör pinnstolen lite extra bekväm.

Trots att pinnstolar är gjorda av trä och ser rätt så hårda ut, så är det många som tycker att de är mycket sköna att sitta på. En del av hemligheten ligger i hur själva ryggstödet är vinklat, och naturligtvis så föredrar de flesta att ha en liten bekväm dyna till stolen. Men helt klart är pinnstolarna fortfarande bland de mest populära möblerna, något som man finner i otroligt många svenska hem. Oavsett form och färg så är de snygga att se på och sköna att sitta på, vilket är det viktigaste när det kommer till matstolar.

Röd pinnstol i massivt gummiträ Lilla Åland karmstol tillverkad i björk med svart bets Lilla Åland pinnstol i naturlackad björk Pinnstol i en uppfriskande ljusblå färg Gul pinnstol i massivt trä

Letar du nya pinnstolar? Nätbutiken Furniturebox
erbjuder ett stort sortiment med pinnstolar
i olika färger till utmärkta priser

Furniturebox - en utmärkt
möbelbutik för alla som letar
snygga pinnstolar till
förmånliga priser

Möbelbutiken Trendrum erbjuder
fler än 80 olika pinnstolar med snabb leverans
(fri frakt vid köp över 999 kr)

Trendrum Röd pinnstol tillverkad av massiv hevea trä (ett kvalitativt och slitstarkt träslag) Klassisk pinnstol i oljad ek Pastellgrön stol

Pinnstolar i olika färger

Pinnstol med armstöd

En del pinnstolar har armstöd vilket gör att man sitter lite extra bekvämt under exempelvis långa middagar. Om man vill kan man också prova att komplettera med en soffa i samma fina stil som stolarna, en så kallad pinnsoffa. Det här är svenskt hantverk och tradition på sitt allra bästa, något som ger en fin och trevlig känsla av hemtrevnad och kultur.

Vit pinnstol med armstöd och hög rygg Pinnstolar i olika färger
Se alla pinnstolar som finns att köpa hos Trendrum
Besök Furniturebox
Se alla pinnstolar som finns att köpa hos Furniturebox